Gezocht:

Voorzitter Parkcommissie

Met de voltooiing van de renovatie van baan 1 tot en met 3 eerder dit jaar beschikken we over zes all weather banen en vier gravelbanen in topconditie. Daarnaast beschikken we natuurlijk over ons iconische clubhuis ‘The Couch’. Om ervoor te zorgen dat ons park de aandacht krijgt die het nodig heeft om ook de komende jaren een plek te zijn waar onze 1100 leden zich thuisvoelen en trots op zijn, zijn we op zoek naar een voorzitter van de parkcommissie.

Als voorzitter van de parkcommissie ben je onderdeel van het bestuur van TC IJburg: een team van leden die vereniging een warm hart toedragen en samen met een grote groep van vrijwilligers zorgdragen voor alles wat er in, op en rond de vereniging gebeurt.

Wat verwachten we van de voorzitter van de parkcommissie?

• Je bent een teamplayer en kunt verbinden.
  • Je vormt een commissie met een aantal vrijwilligers waarin de verschillende taken in goed onderling overleg worden verdeeld.
  • Je hebt oog voor detail en vind het leuk om af en toe een ‘klus’ aan te pakken

Verantwoordelijkheden van de parkcommissie zijn:

• Aanspreekpunt voor de gemeente voor alle onderhoudszaken die bij de gemeente liggen. Bijvoorbeeld de vervanging van defecte verlichting
  • Aanspreekpunt voor de groundsman.
  • Baanplanning: reserveringen voor lessen, toernooien en competities. Maar ook het blokkeren van banen voor onderhoud en het afkeuren van banen als gevolg van weersomstandigheden.
  • Beheer van buitenruimte op het park: het groen, het terras, de paden en de algemene buitenverlichting
  • Beheer van de parkeerplaatsen (auto en fiets)
  • Beheer van de bouwkundige aspecten van het clubhuis: schilderwerk, hang- en sluitwerk, technische installaties en riolering

Hoeveel tijd ben je hiermee kwijt?

• Je zult ongeveer 2 uur per week kwijt zijn aan deze functie. Je bent uiteraard vrij je eigen tijd in te delen, maar het is soms wel noodzakelijk tijdens werktijd bepaalde werkzaamheden te verrichten, bijvoorbeeld om een telefoontje te doen naar externe partijen of om eens met een externe partij of de groundsman op de club af te spreken.
  • Het bestuur komt eens per maand op dinsdagavond bijeen voor een vergadering in het clubhuis.

Wat krijg ik er voor terug?

• Het belangrijkste is de voldoening die je krijgt door het inzetten van je talenten voor de vereniging en de tennissport. Verenigingen spelen een belangrijke rol in de sociale cohesie in buurten. TC IJburg is daarop geen uitzondering en zo doe je dus ook iets voor de lokale gemeenschap.
  • Daarnaast werk je samen met de rest van het bestuur. Een leuke en inspirerende club mensen die allemaal bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken om er iets moois van te maken.
  • Tot slot krijg je vrijstelling van contributie en bardienst en wordt je uiteraard uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersdiner.