Corona update

07 februari 2021

Corona update 7 februari 2021

Lockdown verlengd t/m 2 maart:
Tennis buiten blijft mogelijk

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 2 februari aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. De maatregelen gelden dus tenminste t/m dinsdag 2 maart. Of de avondklok van kracht blijft na 9 februari wordt de komende dagen nader bekeken. Op dinsdag 23 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 2 maart.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen. Zolang de avondklok (van 21.00 tot 4.30 uur) geldt moeten we ’s avonds thuisblijven. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

Wat betekent de lockdown voor tennis?
  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld. Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Stay safe!

Bestuur Tennisclub IJburg