Grand Slam Jeugd

08 juli 2019

De Australian Open hebben we inmiddels gehad, net als Roland Garros. Nu gaan we op zondag 14 juli spelen om het Grand Slam Toernooi van Wimbledon.

Tijdens deze toernooien spelen we om één gewonnen set van 4 games. Idee daarachter is dat er zo meer kans is op verrassende uitslagen. Daarnaast komt het leren omgaan met wedstrijdspanning om de hoek kijken omdat je vanaf het allereerste punt gefocust moet zijn. Even niet bij de les en een partij is alweer afgelopen. Ook speel je op deze manier tegen meer verschillende tegenstanders en dus speelstijlen en dat is ook weer leerzaam.

Van 9.00 - 13.00 uur gaat ieder kind weer proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De 8 kinderen in iedere categorie met aan het eind van de rit de meeste punten kwalificeren zich voor het Masters Toernooi in oktober. Hierbij worden de resultaten van je beste drie toernooien bij elkaar opgeteld. Kon je een keer niet meedoen of had je een off day dan maakt dat dus verder niet uit.

Overige speeldata zijn: - Zondag 8 september 9.00 - 13.00 uur: US Open

Kinderen worden op basis van leeftijd en speelsterkte ingedeeld. Stuur een mail naar [email protected] als je mee wilt doen met Roland Garros.

LET OP: Ook al heb je je al een keer ingeschreven voor een eerder Grand Slam Toernooi, je moet je nu weer opnieuw inschrijven!

Vragen?

Tennisvereniging TC IJburg