Spraakmakende verhalen tijdens de eerste avond van The Couch Club in 2019!

19 maart 2019


The Couch Clubis een initiatief om ondernemend en creatief IJburg, vier keer per jaar bij elkaar. Voormalig topsporters en ondernemers uit Amsterdam ontmoeten elkaar in het clubhuis van TC IJburg, The Couch. Inhoudelijk een combinatie van TEDTalk en Sportmonologen. Op donderdag 7 maart waren Bert Kops, Dieter Oude Kotte en Emile Ipenburg onze eerste gasten van dit jaar.

Bokskampioen Pedro van Raamsdonk was helaas verhinderd maar Bert Kops, nam vol verve de honneurs waar. Bert is 20 voudig worstelkampioen van Nederland en nu succes coach. Hij sprak uitgebreid over zijn verleden als worstelaar en het bedrijf Kops Gym aan de Weesperzijde, waar vele nationale- en internationale kampioenen uit verschillende vechtsport disciplines trainen. Doorspekt van anekdotes met grote doses humor.

Dieter Oude Kotte, al 10 jaar senior adviseur voor de Gemeente Amsterdam is mede verantwoordelijk voor het werven van nieuwe internationale bedrijven voor de regio Amsterdam. Dieter gaf aan welke randvoorwaarden belangrijk zijn en hoe de gemeente het vestigingsklimaat verder probeert te verbeteren. Initiatieven in vele stadsdelen, samenwerking met universiteiten en ook andere kennisregio’s in Nederland zijn hierin zeer belangrijk. Interessant om te horen van Dieter, die beschikt over een indrukwekkend zakelijk netwerk, met welke steden Amsterdam concurreert en hoe de stad zich weet te onderscheiden ten opzichte van steden als Dublin, Londen en Berlijn.

Ondernemer Emile Ipenburg, eigenaar van LIME Search, een van onze nieuwe sponsors, vertelde bevlogen zijn verhaal en ontstaansgeschiedenis van Lime Search, een bedrijf gespecialiseerd in executive search en interim management voor financiële functies. De ontwikkelingen in de arbeidsmarkt maar ook drijfveren en ambities werden besproken.

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 16 mei met als gasten Jacco Eltingh, Frederik Melchior en Lars Visser van founding partner Handelsbanken.

Lid worden van de The Couch Club is al mogelijk vanaf 99,- euro per jaar. De inkomsten worden gebruikt om nieuwe initiatieven en activiteiten op de Tennisvereniging financieel mogelijk te maken. Lid worden betekent dat je automatische de club steunt en lid wordt van een zakelijk interessant netwerk! Schrijf je nu in!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 778 1671

Tennisvereniging TC IJburg

Zandzeggestraat 1
1087 SL Amsterdam