TC IJburg heeft een nieuwe huisstijl

18 juli 2020

Aan het begin van dit jaar heeft het bestuur de ambitie uitgesproken een nieuw beeldmerk te ontwikkelen met als belangrijkste motieven de vormgeving en uitstraling beter aan te laten sluiten bij het design van 'The Couch' dat nu het meest gezichtsbepalend is voor de club en hierdoor een nieuwe impuls te geven aan uitstraling en communicatiekracht.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is het nieuwe logo van tennisclub IJburg gepresenteerd. Het nieuwe logo is een ontwerp van Sandy van Rijswijck. Sandy heeft eerder ook met veel succes de identiteit voor het clubhuis 'The Couch' ontworpen.

Sandy ligt toe: "Het nieuwe logo legt bewust de nadruk op aspecten die tennisclub IJburg zo bijzonder maken, namelijk de unieke ligging van het tennispark en het spraakmakende clubhuis 'The Couch'. In het ontwerp komende beide aspecten terug: De gedraaide bovenste rode “C” symboliseert het clubhuis, de onderste blauwe "C" het water en refereert aan de unieke eilandlocatie van het tennispark. De tennisbal in het midden spreekt voor zich…"

Verder is het een bekend gegeven dat tennissen op IJburg ook betekent spelen tegen een extra, onzichtbare tegenstander… De wind. Het waait immers vrijwel altijd op het park. De tekst is een ludieke manier om bezoekers en tegenstanders hierop attent te maken. Tenslotte sluit de slogan heel goed aan bij onze sportieve ambities, namelijk zoveel mogelijk wedstrijden in het voordeel van IJburg te beslissen!

Met de lancering van het nieuwe logo brengen we meer eenduidigheid en herkenbaarheid in communicatie. Daarnaast geeft het logo een positieve, frisse impuls aan de uitstraling naar buiten toe en vergroot het de communicatiekracht!

De komende weken zal het logo in alle vormen van communicatie zichtbaar worden. En in augustus zal een nieuwe kledinglijn van het merk Head worden geïntroduceerd. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen