The Couch Club

20 september 2019

Het overkoepelende thema voor deze avond was: Persoonlijke ontwikkeling - hoe verleg je je eigen grenzen?

In een huiselijke sfeer, open en uiterst ontspannen, begon de avond met een gesprek met Mark Slats, wereldrecordhouder solo- en non-stop oceaanroeien.

Mark vertelde over zijn levenspad tot nu toe, over zijn onwaarschijnlijke prestaties, waaronder het zonder enige zeilervaring solo-zeilen van Australie naar Nederland met een oud schip. Maar ook over zijn waanzinnige roeiprestaties met als klap op de vuurpijl het in 30 dagen de Atlantische Oceaan oversteken in een professionele roeiboot. Niet alleen deelde Mark zijn succesverhalen, maar ook vertelde hij over de uitdagingen, eenzaamheid en zelfs momenten van fysieke en vooral mentale uitputting. Uit zijn verhaal kun je snel concluderen dat hij over een wel heel bijzondere drive, doorzettingsvermogen, fysieke en mentale kracht en een extreme winnersmentaliteit beschikt. Een heel bijzonder mens!

Na Mark was onze mede-ijburger en TC IJburg-lid Wassili Zafiris aan de beurt. Wassili werkt als Coach & NLP Master Trainer en tevens auteur van het succesvolle en inspirerende boek: "Ik BEN niet allen op de wereld".

Wassili nam ons mee in een speurtocht naar ambitie, doelen stellen en wat er bij komt kijken om deze te verwezenlijken. Hij deed dit op basis van zijn kennis van hoe ons brein werkt. Enkele van de deelnemers werden meegenomen in een reis door hun brein. Zeer inspirerend!

Als laatste was een van onze sponsers, Niels van BEN makelaars bereid zijn verhaal met ins te delen. Hij vertelde ons hoe hij uiteindelijk makelaar is geworden, waar zijn makelaarskantoor zich in onderscheidt (hospitality/dienstbaarheid) en waarom hij sponsor is van onze club en het BEN open. Wij zijn als club bijzonder blij met BEN en hopen de samenwerken nog jaren voort te kunnen zetten.

Tussen de fantastische verhalen van de drie heren door hebben we genoten van heerlijk gezond eten, gemaakt door Kanya.

Al met al een inspirerende, interessante en bijzonder gezellige avond.

In December komt weer een waanzinnige topper, oud hockeyspeelster Minke Booij. “Join us and bring a friend!”