Competitie - senioren

Voorjaarscompetitie 2019

Laatste update: 6 april 2019

Competitiespelers

We hopen dat iedereen zijn teamnummer, wedstrijdschema en wedstrijdpasje (met foto) heeft kunnen vinden. Heeft iedereen de planning rond? Verzetten van wedstrijd mag maar moet bij senioren voor de eerst komende inhaaldag zijn gespeeld. Als je wilt verzetten check dan bij de competitiecommissie of er banen beschikbaar zijn.

Nieuw dit jaar

Het is de bedoeling dat de uitslagen ter plekke door de captain worden ingevoerd (captain is door ons gemachtigd).
Hoe dan? Dat kan op de clublaptop. Het downloaden van de KNLTB clubapp is hiervoor noodzakelijk. Handiger is per telefoon, daar heb je ook de clubapp voor nodig. Het is 5 minuten werk. Je gaat naar 'mijn club' op de website en klikt dan op 'wachtwoord vergeten'. Op de volgende pagina vul je je bondsnummer in of je lidnummer. Daarna krijg je via email een link om je password opnieuw in te stellen. Let op: dit is ook je password voor de club app. Vandaar is het zoeken op vereniging en dan selecteer je in de voorjaarscompetitie jouw team.

Verkort Spelen

Op vrijdag, zaterdag en zondag geldt 'Verkort Spelen' voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Donderdag en zomeravond competitie spelen compact: Bij 40-40 beslissend punt.

Op naar een mooi seizoen.

Groet

Dirkjan van Peet