Jeugdcompetitie

laatste update: 31 oktober 2022

Onze jeugdspelers kunnen in het voorjaar en in het najaar comptititie spelen.

Meedoen kan al vanaf 5 of 6 jaar tot en met 17 jaar. Daana speel je seniorencompetitie. Competitie is zeker niet alleen voor gevorderde spelers, iedereen kan meedoen, ook al heb je nog niet eerder wedstrijden gespeeld. We zorgen er altijd voor dat je op je eigen niveau in een leuk team speelt. 

Twee keer per jaar kun je je inschrijven voor de competitie. Je ontvangt dan een nieuwsbrief met het inschrijfformulier:

  • in nov/dec --> inschrijving voor voorjaarscompetitie
  • in mei/juni --> inschrijving voor najaarscompetitie

Geen mail of nieuwsbrief ontvangen? Laat het ons weten op [email protected].

NB: De inschrijving verloopt via TC IJburg, dus niet via de tennisschool. Uiteraard zijn onze trainers goed op de hoogte van de mogelijkheden, dus als je vragen hebt, stel ze gerust aan je trainer. 

Het aanbod

  • Tenniskids rode en oranje competitie - (6 jaar t/m 10 jaar)
  • Tenniskids Groene competitie (10 t/m 13 jaar)
  • KNLTB Junioren competitie, voorheen gele competitie (t/m 17 jaar)

Alle jeugdteams spelen op zondag!

  • Voorjaarscompetitie: Periode april, mei, juni.
  • Najaarscompetitie: Periode september en oktober. 

Hieronder vind je alle informatie over de jeugdcompetitie. 

tekening: Bodil van Zeijl

Tenniskids rode, oranje en groene competitie? Wat is het?

In de Tenniskids competitie staat plezier voorop. Of je nou net begonnen bent of al langer tennist, iedereen kan meedoen.

Rode en oranje competie (6 tot ca 10 jaar)

Dit is dé competitie voor onze jongste jeugdspelers (voorheen: Worldtour) Er zijn twee categorieën: Rood en Oranje. Rode kids spelen op een mini-veld met de rode bal, Oranje wordt gespeeld op een ¾ baan met de oranje bal. Je speelt met je eigen clubgenoten tegen kinderen van andere clubs. Thuis en uit. Op zondagochtend met een vaste begin- en einddtijd. Als je je opgeeft kom je in een team en iedere speeldag speel je met je eigen team. NB: Als je je opgeeft is het uiteraard belangrijk dat je ook beschikbaar bent. Mocht je een keer echt niet kunnen, dan is dat geen probleem.  

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

Voor de kinderen die al wat langer spelen en/of al wat ouder zijn. Er wordt gespeeld op een heel veld met de groene bal, die wat zachter is dan de gele wedstrijdbal, waardoor er langere rally’s ontstaan. Groene competitie is de volgende fase na de rode en oranje competitie, voor spelers tot maximaal 13 jaar. Je speelt zeven zondagen (voornamelijk ochtend) zowel uit en thuiswedstrijden, in teams van 4 tot 7 spelers. 

KNLTB Juniorencompetitie 

Voor jeugdspelers van 11 t/m 17 jaar. Er wordt gespeeld op een hele baan met gele wedstrijdbal. Zeven zondagen, zowel uit- als thuiswedstrijden, in teams van 4 tot 7 spelers. Juniorencompetitie wordt gespeeld op de zondagen in de periode april t/m juni en in het najaar op zeven zondagen in september en oktober. 

We zien je inschrijving graag tegemoet. Leuk als je meedoet!

Als je hierover vragen hebt, stuur gerust een mailtje, of vraag het je trainer.

Overige informatie

Competitiebijdrage

Deelname aan de competitie is gratis voor jeugdleden. Dit betekent niet dat inschrijven voor de competitie vrijblijvend is. Als je in een team bent ingedeeld, wordt er op je gerekend. 

Heb je nog vragen?

Laat het ons svp weten op: [email protected]

Meer informatie kun je vinden op de website van de knltb