Competitie Junioren

Jeugdcompetitie 

laatste update: 13 juli 2019

In de periode september en oktober wordt de najaarscompetitie gespeeld. TC IJburg doet daar uiteraard aan mee met een groot aantal teams.

  • Tenniskids rode en oranje competitie - voorheen Worldtour (6 jaar t/m 11 jaar)
  • Tenniskids Groene competitie (t/m 13 jaar)
  • KNLTB Junioren competitie, voorheen gele competitie (t/m 17 jaar)

Alle jeugdteams spelen op zondag! Hieronder vind je alle informatie over de jeugdcompetitie. 

Twee keer per jaar kun je je inschrijven voor de competitie. Je ontvangt dan een nieuwsbrief met het inschrijfformulier:

- in okt/nov --> inschrijving voor voorjaarscompetitie
- in juni/juli --> inschrijving voor najaarscompetitie

Ben je nu niet ingedeeld en wil je toch meedoen? Meld je dan aan als reserve en stuur een mailtje naar [email protected]

 

Tenniskids rode, oranje en groene competitie? Wat is het?

In de Tenniskids competitie staat plezier voorop. Of je nou net begonnen bent of al langer tennist, iedereen kan meedoen.

Rode en oranje competie (6 tot ca 11 jaar)

Dit is dé competitie voor onze jongste jeugdspelers (voorheen: Worldtour) Er zijn twee categorieën: Rood en Oranje. Rode kids spelen op een mini-veld met de rode bal, Oranje wordt gespeeld op een ¾ baan met de oranje bal. Je speelt met je eigen clubgenoten tegen kinderen van andere clubs. Thuis en uit. Op zondagochtend met een vaste begin- en einddtijd. Als je je opgeeft kom je in een team en iedere speeldag speel je met je eigen team. NB: Als je je opgeeft is het belangrijk dat je ook beschikbaar bent, uiteraard uitzonderingen daargelaten. 

Groene competitie (tot 14 jaar)

Voor de kinderen die al wat langer spelen en/of al wat ouder zijn. Er wordt gespeeld op een heel veld met de groene bal, die wat zachter is dan de gele wedstrijdbal, waardoor er langere rally’s ontstaan. Groene competitie is de volgende fase na de rode en oranje competitie, voor spelers tot maximaal 14 jaar. Je speelt zeven zondagen (voornamelijk ochtend) zowel uit en thuiswedstrijden, in teams van 4 tot 7 spelers. 

KNLTB Juniorencompetitie

Voor jeugdspelers van 11 t/m 17 jaar. Er wordt gespeeld op een hele baan met gele wedstrijdbal. Zeven zondagen, zowel uit- als thuiswedstrijden, in teams van 4 tot 7 spelers. Juniorencompetitie wordt gespeeld op de zondagen in de periode april t/m juni 2019. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het spelen van Mix competitie op de zaterdag (11 t/m 17 jaar). Als je je daarvoor wil opgeven, vermeld dat dan even apart bij de opmerkingen. 

We zien je inschrijving graag tegemoet. Leuk als je meedoet! Wacht niet te lang met aanmelden, de inschrijving sluit op 30 november 2018. Als je hierover vragen hebt, stuur gerust een mailtje, of vraag het je trainer.

Overige informatie

Competitiebijdrage

We rekenen een competitiebijdrage per persoon voor o.a. de ballen, bijdrage KNLTB en consumpties bij de thuiswedstrijden. De competitiebijdrage wordt geÏnd via KNLTBCollect. 
Rood en oranje: € 17,50,-- pp
Groen:  € 20,- pp
Junioren:  € 27,50 pp

Meer informatie over jeugdcompetitie

Heb je nog vragen?

Laat het ons svp weten op: [email protected]

Namens de competitiecommissie - jeugd,

Anja Molenaar