Jeugdtennis

Naast lessen bij tennisschool Muller en Van Dijk, kunnen onze jeugdleden meedoen aan de jeugdcompetitie in het voorjaar (april/mei) en najaar (sept/okt). Dat kan al vanaf 5 of 6 jaar tot en met 17 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, of voor wie liever geen competitie speelt maar wel graag extra wil tennissen, organiseren we samen met de tennisschool en onze vrijwilligers het hele jaar door allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Deze activiteiten zijn voor alle leeftijden en speelniveaus. Je hoeft geen ervaren tennisser te zijn om mee te kunnen doen, dus aarzel niet en meld je aan!

Hieronder het aanbod van de eerste maanden van 2019. Houd ook altijd de nieuwsbrief van TC IJburg in de gaten, daar vind je altijd het laatste nieuws.

GRAND SLAM JEUGD

We organiseren 4 x per jaar een Grand Slam voor alle spelers in groen en geel.

De speeldata zijn:
- Zondag 3 maart 9.00 - 13.00 uur: Australian Open
- Zondag 9 juni 10.00 - 14.00 uur: Roland Garros
- Zondag 14 juli 10.00 - 14.00 uur: Wimbledon
- Zondag 8 september 9.00 - 13.00 uur: US Open

Indeling gaat op niveau en leeftijd, dus iedereen kan meedoen!
Extra speelmomenten naast de tennistrainingen en evt competitie zijn van groot belang voor de ontwikkeling van jouw spel! Maar ook als je geen competitie speelt, kun je meedoen.
Inschrijven tot uiterlijk de zaterdag vantevoren 14.00 uur: [email protected]

OPENINGSTOERNOOI JEUGD

We openen het seizoen feestelijk op ZATERDAG 16 maart

Voor: alle jeugdleden in rood, oranje, groen en geel
- Van 10.00 tot ca 13.00 uur
- Iedereen kan meedoen!
- Wie heeft de hardste service?
- voor de jongste spelers leuke tennisspelletjes met Bonkie
Meld je aan via: jeugdactiviteiten@tennisclubijburg.nl

Onze mascotte Bonkie doet het voor!

UITWISSELING IJBURG - TIE-BREAKERS, locatie Tie-breakers

ZONDAG 17 maart

Voor: competitiespelers in oranje, groen en geel.
In goed overleg met de hoofdtrainer van Tiebreakers, nodigen we jullie graag uit voor deze activiteit.
- Oranje 10.30-11.45
- Groen 12.00-13.15
- Geel 13.30-14.45

Ideaal ter voorbereiding op de Voorjaarscompetitie: Oefenwedstrijdjes spelen tegen kids van een andere tennisclub op hun park!
Er zal een trainer van ons team aanwezig zijn op Tie-breakers om jullie te supporten & te begeleiden.
Aanmelden bij de tennisschool: geef het door aan Bas Muller.

OUDER-KIND TOERNOOI

ZATERDAG 30 maart

Voor: alle leden jong en oud
Vanaf 13.30 uur
Nodig je vader/moeder/opa/oma/buurvrouw/tante uit en doe mee! Introducés zijn welkom.
Aanmelden via jeugdactiviteiten@tennisclubijburg.nl. Vermeld je naam, leeftijd met welke bal je speelt én met wie je speelt.

CLUBLADDER JEUGD

VAN MAART 2019 – OKTOBER 2019

Voor: alle spelers in groen en geel.
Lijkt het je leuk om te spelen met andere leden van jouw niveau?

In maart 2019 starten we met de nieuwe TC IJburg tennisladder voor jeugdleden die spelen met de gele of groene bal en het werkt heel simpel:

Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.
De volledige spelregels vind je hier.
Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt:

Meld je nu hier aan

Of download de gratis app: 'clubladder' van sportconnexions.

Heb je vragen? jeugdactiviteiten@tennisclubijburg.nl

OPEN JEUGDTOERNOOI "THE FROG"

Van 1 t/m 7 juli 2019 speelden we op TC IJburg alweer de derde editie van ons supergezellige Open Jeugdtoernooi "The Frog". 🐸

Met op zondag 30 juni het Tenniskids Toernooi voor rood en oranje.

Bekijk hier het verslag!

OPEN TOERNOOIEN IN DE BUURT

Jeugdleden kunnen uiteraard ook meedoen aan open toernooien. Er worden het hele jaar door een groot aantal toernooien georganiseerd door ons omringende verenigingen in de buurt. Leuk om aan mee te doen, in de enkel en/of dubbel.

Voor toernooien groene en gele bal: Kijk voor jeugdtoernooien op http://mijnknltb.toernooi.nl.

Voor tenniskids toernooitjes (rode en oranje bal): kijk op http://tenniskids.toernooi.nl

Als je hier vragen over hebt, laat het ons weten.