Ring-Ring® IJburg Open Jeugdtoernooi 2022

15 juli 2022


In de week van 4 tot en met 10 juli hebben we onze club opengesteld voor het Ring-Ring® Open IJburg Jeugd Toernooi. De jeugdspelers kwamen van heinde en verre, allemaal in de verwachting een mooi toernooi te spelen op onze prachtige tennisclub. En een mooi toernooi werd het! 

In de meeste categorieën konden leuke poules worden gespeeld met als klapper op de vuurpijl zelfs 26 spelers in de Jongens Enkels 11-14. Er werden prachtige wedstrijden gespeeld en het publiek stond regelmatig op de banken. 

Dit alles werd dagelijks begeleid met heerlijke versnaperingen voor alle kinderen. Maar de meeste aantrekkingskracht had toch wel die grote glazen pot op de wedstrijdtafel met  tennisbal snoepjes. De kinderen mochten allemaal een gokje wagen en raden hoeveel balletjes in de pot zaten. De winnaar van deze prijs kreeg een volledige zomerset bestaande uit een opblaaskrokodil, snorkelset en ander onmisbare zomerartikelen. Op zaterdagochtend, na het oranje en rood toernooitje, werd het verlossende antwoord gegeven: 762 balletjes! De trotse winnaar (speler van Festina) kon zijn geluk niet op.

Het oranje/rood toernooi, dat geweldig werd begeleid door Danny en Bas, werd afgesloten met de heerlijkste pannenkoeken van heel IJburg en omstreken. Verzorgd door onze eigenste Roel van Nap - die toch maar weer mooi vroeg zijn bed uit was gekomen - om op alle kindergezichtjes een tevreden glimlach te toveren met zo'n heerlijke pannenkoek. Hulde aan Roel! 

Direct daarna maakten de groen en geel spelers zich op om de halve finale wedstrijden te spelen wat natuurlijk een hoop spanning en sensatie opleverde. En dan zie je maar weer wat een fantastisch spelletje tennis is. Mooi om te zien hoe kinderen niet alleen technisch maar ook mentaal de kans krijgen om op de baan te groeien. En toen was het alweer zondag, de grote finale dag waarop de beste spelers voor het laatst konden strijden voor waard ze waard zijn. Mooie potten leverden dit op waarbij alle spelers trots kunnen zijn op wat ze bereikt hebben. 

Kijk hier voor alle winnaars en uitslagen

Al met al, kijken wij terug op een ontzettend geslaagd toernooi, waarbij we een hoop blije kinderen zagen, prachtig tennis hebben kunnen zien en veel leuke reacties kregen van ouders. Dit toernooi was natuurlijk nooit zo een succes geworden zonder de geweldige inzet van iedereen achter de bar (special thanks to Lola en Bengy), Bas & Danny, Michel en onze sponser Ring-Ring®. Dank aan jullie allen!

En omdat wederom bleek dat de ouders ook zo van een toernooitje houden, gaat de jeugdcommissie voor de tweede keer dit jaar - vanwege veelvuldig verzoek - een ouder/kind toernooi organiseren. En dat doen we op zaterdag 10 september. Dus houdt de nieuwsberichten hiervoor in de gaten om te zien wanneer de inschrijving start.

Fijne vakantie allemaal!


De Jeugdtoernooi Commissie,
Mirte, Anja, Dorien, Frederique en Niki

 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen